Te-ai gandit vreodata cum va fi viata ta peste 10, 20, 30 ani, sau la varsta pensionarii ?
Iti place cum se descurca parintii tai, rudele, cunostintele tale cu banii dintr-o pensie de STAT ?

Foarte multe persoane (majoritatea) vor mai mult de la viata, dar datorita inertiei si a comoditatii continua sa faca aceleasi lucruri zi de zi, sa actioneze haotic, fara o minima planificare financiara.

Ti-ai calculat vreodata cate sute de mii se arunca, de fiecare din noi, in fiecare luna, pe diverse nimicuri ?

Pune deoparte, o mica parte din acesti bani, tot pentru tine si pentru viitorul tau si al familiei tale, iar profesionistii in investitii ii vor inmultii si astfel iti vei asigura un trai decent la pensie!

A NU PLANIFICA SUCCESUL este echivalent cu a planifica INSUCCESUL !

Planifica-ti o pensie linistita, fara grija zilei de maine !

Ce este o Pensie Privata ?
Pensia Privata este un contract de asigurare de viata avand o componenta de protectie a urmasilor in caz de deces sau a asiguratului in caz de invaliditate si o componenta de economisire pentru a obtine o pensie suplimentara celei de STAT.

Asigurare de viata, ce urat suna ! Ce imi trebuie mie asa ceva ? Eu am afaceri, sau sunt un angajat intr-o firma de succes, am bani, am un trai decent veti raspunde de cele mai multe ori dumneavoastra !

Este adevarat, insa nu sunteti nici nemuritor, nici ferit de accidente ! Si in plus starea de sanatate pe care o aveti astazi s-ar putea deteriora rapid in cateva luni, fara ca macar sa stiti, transformandu-va intr-o persoana NEASIGURABILA si, ce este cel mai rau, si cu probleme financiare.
In cazul decesului dumneavoastra facturile vor continua sa vina cu regularitate, impozitele de asemenea, iar traiul infloritor de astazi al familiei dumneavoastra se poate transforma intr-o catastrofa financiara. O Suma Asigurata (la deces) a contractului de asigurare va actiona ca un CASCO uman, despagubindu-i pe supravietuitori (parteneri de viata, parinti, copii) in cazul acestui eveniment asigurat.
Acelasi lucru se intampla si in cazul unui accident urmat de invaliditate, o Suma Asigurata (pentru invaliditate) va va ajuta sa va continuati viata iar daca aveti si "Optiunea suplimentara de scutire de plata a primelor" atunci Societatea de Asigurari va plati in continuare pentru dumneavoastra primele de asigurari, lucru greu de realizat avand in vedere invaliditatea dobandita, asigurandu-va astfel obtinerea pensiei private programate initial producerii evenimentului nedorit.

Stiati ca exista persoane care ar dori sa incheie o asigurare de viata si din diverse motive NU O MAI POT FACE ?
Aceste motive de neasigurabilitate, sunt de cele mai multe ori de ordin medical : obezitate, artrite, boli pulmonare, cancer, varsta inaintata, etc, Asiguratorul considerand ca exista un risc prea mare de deces, sau chiar de invaliditate in cazul meseriilor periculoase, pe care nu si-l mai asuma.
De asemenea pot fi motive de ordin financiar, lipsa banilor necesari constituirii unei asigurari/pensii private sau de alta natura.

Noi putem incheia o asigurare de viata dar fugim sau amanam la nesfarsit momentul incheierii, invocand diverse motive ca de exemplu : sunt prea tanar, nu am bani, nu mi se poate intampla tocmai mie, sunt sanatos tun si asa o sa raman, etc.!!!

Sa luam de exemplu factorul VARSTA !
Cand o masina (atat de draga noua tuturor si a carei Asigurare CASCO este "bineinteles" prioritara in fata Asigurarii noastre de viata) ajunge la venerabila varsta de 10 ani, majoritatea asiguratorilor se feresc sa o mai asigure (devenind neasigurabila), sau daca o incheie, primele de asigurare CASCO sunt foarte foarte mari raportate la valoare. O solutie ar fi sa ne luam o masina mai tinerica si sa continuam cu alta Asigurare CASCO.
Daca omul ajunge la varsta de 60 ani (varsta maxima de intrare intr-un plan de pensie), devenind astfel neasigurabil, ce solutie mai putem adopta ???
Din cazuistica mea si a colegilor mei, va pot spune ca exista foarte multe persoane de 58-59 de ani care incheie o pensie privata.
Este bine ca au realizat acest lucru in ceasul al 9 lea (de fapt al 11 lea) si nu al 12 lea cand nu se mai putea face nimic.
Cei de aceasta varsta inca mai au o scuza, ca nu au fost informati (desi asigurarile de viata sunt de 10 ani in Romania), ca nu a fost o educatie pentru astfel de asigurari, insa si dansilor le-ar fi fost mult mai usor daca ar fi inceput acum 10, sau chiar 20, 30 ani daca ar fi trait intr-o alta societate !!!

Si STAREA dumneavoastra de SANATATE se poate schimba brusc astfel incat sa deveniti o persoana neasigurabila si chiar daca va veti dori sa nu mai puteti incheia un astfel de contract !
Acesta este doar unul din efectele negative ale trecerii timpului si de aceea am insistat, si am subliniat in conditiile de pensii, cazurile in care este necesara sau nu o reevaluare a riscului, practic o reevaluare medicala, a conditiilor de sanatate ale persoanei asigurate.

Cu cat se incepe economisirea la o varsta mai tanara, cu atat si problemele de sanatate sunt mai reduse pe de o parte, si cu atat mai mult se poate economisi pe o perioada mai mare (varsta minima de incepere a pensiei private este de 50 ani), pe de alta parte.
De asemenea efortul dumneavoastra financiar este altul. De exemplu ce se poate realiza cu o prima lunara de 1 milion de lei, (100 RON) de catre o persoana care incepe contractul la varsta de 30 ani, se poate cu greu realiza cu o prima lunara de 3 milioane lei, (300 RON) de catre o persoana care incepe la varsta de 50 sau 59 ani, ca valoare a rentei de pensie privata.
Daca multiplicam cu 3, de exemplu, se ajunge la prime lunare de asigurare de (300 RON) respectiv de (900 RON), la care majoritatea dintre noi va spune RENUNT !

In acest fel renuntam la linistea noastra de la batranete, pentru ca am amanat la nesfarsit momentul incheierii unui astfel de contract de pensie privata si nu am avut disciplina financiara sa economisim !


Ce este un Plan Financiar pentru Copii ?

Un Plan Financiar pentru Copii este un contract de Asigurare de Viata care are o componenta de economisire in vederea obtinerii de catre Beneficiar(i) a unei sume de bani la varsta majoratului si o componenta de protectie a urmasilor in cazul decesului persoanei asigurate (parinte, bunic, tutor, etc).
In plus, in cazul decesului persoanei asigurate, Societatea de Asigurari preia plata primelor pana la varsta aleasa de incepere a perioadei de restituire a rentelor de studii si astfel scopul de constituire a bursei de studii este atins chiar si in situatia in care cel care a platit aceste prime nu o mai poate face, nemaifiind in viata.
Aceste rente pot fi folosite, in cazul in care nu se doreste continuarea studiilor superioare, pentru a se incepe o afacere sau pentru a avea o suma de bani pentru intemeierea unei casnicii, etc.